В Угорщині розпочалися дитячі табори для дітей воїнів АТО
  • Срд, 21/06/2017 - 19:50

Цього року в Угорщині відпочинуть близько 700 дітей як зі Сходу України, так і з сімей учасників АТО. Про це заявив Держсекретар у справах національних меншин та релігії Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтес під час прес-конференції в угорському містечку Гордонь, що на озері Веленце, щодо організації відпочинку для дітей з України.

У прес-конференції також взяли участь представник українців в Угорському парламенті Ярослава Хортяні, Голова Державного самоврядування українців в Угорщині п. Кравченко Юрій та душпастир для українців греко-католиків в Угорщині о. Дам’ян Габорій.

Держсекретар зазначив, що відпочинок українських дітей фінансово забезпечує угорський уряд. «Наразі вже більше 1500 дітей мали змогу відпочити та оздоровитися на курортах озер Веленце та Балатон в Угорщині. З 11 червня по 26 серпня цього року планується прийняти 700 дітей як безпосередньо з території східної України, так і з сімей учасників АТО», - повідомив Міклош Шолтес.

Організацією табору в Угорщині та його змістовним наповненням займається Державне самоврядування українців Угорщини. Духовну опіку для дітей під час відпочинку забезпечує Українська Греко-Католицька Церква в Угорщині.

Відбір та перевезення українських дітей до Угорщини здійснює Фонд «Чисті серцем» (м. Івано-Франківськ) та Почесне консульство Угорщини в м. Івано-Франківськ та області.

Крім того, цього року Угорщину відвідають і переможці міжнародного соціального проекту Книга Добра, який організовується за підтримки Міністра Закордонних Справ України Павла Клімкіна та Угорського Уряду.

За підтримки Угорського Уряду та Міністерства закордонних справ України вже четвертий рік поспіль в Угорщині відбувається літнє оздоровлення дітей із сімей учасників АТО, родин переселенців, малозабезпечених сімей та обдарованих дітей з різних регіонів України.