В Україні вийшла книжка про Папу Римського Івана Павла ІІ
  • Втр, 08/09/2015 - 18:31

До першої річниці Святості Папи Римського Іоанна Павла ІІ вийшла друком книжка Ольги Гербст «Іоанн Павло ІІ. Його Святість і подорож Його Святості в Україну».

11 вересня о 17:00 в Пороховій вежі у Львові (вул. Підвальна, 4) книжка вперше буде представлена читачам. Презентація відбудеться в рамках ХХІІ Форуму видавців.

Іоанн Павло ІІ – перший Папа-слов’янин, а також перший в історії понтифік, який відвідав Україну. Його візит до Києва та Львова у 2001 році мав винятковий успіх.

«Постать Іоанна Павла ІІ для українців є дуже близькою, — пише у своїй книзі Ольга Гербст. – Він переживав за становище України. Вражає пророчість Його виступів під час візиту 2001 року, аналізуючи їх із сьогоднішньої перспективи. Чотирнадцять років тому Папа сказав українцям: «Вашу майбутнє – у Ваших руках, воно повністю залежить від Вас… Для того, щоб бути високорозвиненим суспільством, потрібно загальне ставити вище за особисте. І навіть віддати життя задля реалізації цієї ідеї».

Книжка «Іоанн Павло ІІ. Його Святість і подорож Його Святості в Україну» включає біографію Кароля Войтили до проголошення його Папою Римським Іоанном Павлом ІІ, його понтифікат, передумови приїзду до України та результати візиту, а також унікальний шлях до святості.

Книжка побачила світ у видавництві «Самміт-книга».