В УКУ відбудеться Свята вечеря для самотніх та безхатченків
  • Суб, 29/12/2012 - 12:22

6 січня в Українському католицькому університеті відбудеться традиційна Свята вечеря для бідних, безпритульних та самотніх людей.

 

На Святвечорі організатори очікують близько 300 осіб. «Безпосередньо в УКУ вечерятимуть близько 180 людей, решта – у паліативному відділенні шпиталю ім. А. Шептицького та у Львівській обласній державній психіатричній клінічній лікарні, що на вул. Кульпарківській», – пояснює співорганізатор, студент УКУ Назар Петрів.

 

Традиційна Свята вечеря у стінах Університету відбуватиметься уже п’ятнадцятий рік поспіль. Як зазначають організатори, це давня традиція, яку започаткував ще митрополит Андрей Шептицький. Згодом, у стінах УКУ, її відновила благодійна організація «Відлуння», а відтак – ініціатива перейшла до студентів.

 

Підготовка до Святвечора починається ще 5 січня о 9:00. Волонтери допомагають готувати приміщення для Святої вечері, декорують зал тощо. 6 січня о 14:00 розпочнеться сам Святвечір, священнослужителі відправлять Велике повечір’я. У програмі передбачений  український вертеп. «Ми також хочемо зробити маленький подарунок для кожного учасника свята, – розповідає Назар Петрів, – подарувати пакет продуктів, який охочі могли б взяти із собою».

 

Назар Петрів уже п’ятий рік долучається до проведення благодійної акції: «Перший мій рік волонтерства на Святвечорі я дуже добре запам’ятав – відчуття важко описати словами, бо коли ти бачиш людину, яка приходить із наплічником, і виявляється, що це все, що вона має – то просто бракує слів. Тоді розумієш, що ти лише інструмент у руках Божих, і саме Бог привадить тебе до цих людей».

 

Щороку до акції долучається багато благодійників, які  допомагають закупити продукти для приготування Вечері та, власне, волонтери, які допомагають організувати Святвечір. Усі охочі, які бажають долучитись до благодійної акції та стати волонтерами можуть зголошуватись до Назара Петріва за номером телефону  096 27 40 477.

 

Прес-служба УКУ