В Уряді Польщі пропонують оголосити країну "зоною, вільною від ЛГБТ"
  • Чтв, 06/08/2020 - 01:21

Заступник міністра з уряду Польщі запропонував називати всю країну "зоною, вільною від ЛГБТ" після того, як Єврокомісія відмовилася фінансувати проєкти польських міст, які приймали такі резолюції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на EUObserver.

Нагадаємо, минулого тижня у Польщі здійнявся скандал довкола рішення Єврокомісії відхилити 6 заявок на фінансування проєктів від польських міст, які раніше приймали недружні до ЛГБТ резолюції, зокрема, щодо "зон, вільних від ЛГБТ". На причину відхилення заявок прямо вказала єврокомісар з питань рівності Хелена Даллі.

"Країни-члени і їхні органи влади повинні поважати фундаментальні європейські цінності і права. З цієї причини ми відхилили 6 заявок, пов’язаних із польськими органами влади, які приймали резолюції про "території, вільні від ЛГБТ" чи "права сім’ї", - заявила вона.

Міністр юстиції Збігнев Зьобро гостро відреагував на рішення, назвавши його "безпідставним і незаконним", та закликав прем’єра Матеуша Моравецького "вжити рішучих дій" у зв’язку з цим. 

Тепер заступник міністра держактивів Януш Ковальський, також представник правлячої партії "Право і справедливість", запропонував оголосити "зоною, вільною від ЛГБТ" всю територію країни.

"Усю територію Польщі потрібно позначити як зону, вільну від ідеології ЛГБТ, тому що Конституція чітко визначає, що сім’я створюється чоловіком і жінкою", - заявив Ковальський.

На додачу він запропонував законодавчо заборонити використання бюджетних коштів на фінансування "будь-якої діяльності чи організацій, метою яких є відкрите поширення ідеології ЛГБТ".

Депутат від "ПіС" Пшемислав Чарнек у своїх коментарях заявив, що "ідеологія ЛГБТ виросла із тих же коренів, що гітлерівський націонал-соціалізм".