В Ужгороді відбулися збори священиків Мукачівської греко-католицької єпархії
  • Втр, 30/05/2017 - 08:47

29 травня 2017 р., в Ужгородській греко-католицькій академії ім. блаж. Теодора Ромжі, відбулися збори священиків Мукачівської греко-католицької єпархії, які очолили: Кир Мілан (Шашік) – Єпарх Мукачівський та Кир Ніл (Лущак) – єпископ-помічник.

Розпочалося зібрання в семінарійній церкві, де, найперше, була відслужена Божественна Літургія.

Опісля, для священиків Мукачівської єпархії була проведена презентація книжки «Таємниці Фатіми» («Tajemnice Fatimy: Największy sekret XX wieku»), яку представив співавтор Гжегож Гурни (Grzegorz Górny), у світлі цьогорічного ювілею 100-ліття обʼявлення Пречистої Діви Марії у Фатімі.

Після презентації, до духовенства звернувся Владика Мілан, підсумувавши представлену тематику та подякувавши пану Грегожу.

Після обіду, зібрання продовжилося в семінарійному залі, де пані Марія Вовк – базовий консультант в методі Позитивної психотерапії, розповіла священикам про методи праці з військовими після перебування в зоні бойових дій та їхніми рідними.

Питання Катехитичної комісії Єпархії, представила на зборах с. Августина Зейкан ЧСВВ.

Під час подальшого проведення зібрання відбулися виступи та обговорення стосовно актуальних справ Єпархії, які завершив Владика Мілан, подякувавши присутнім за участь і спільну молитву.

В цьому зібранні взяли участь Декани та священики Ужгородського та Мукачівського архідияконатів і Хустського єпископського вікаріяту Мукачівської греко-католицької єпархії, як також Настоятелі та ієромонахи Чинів і Згромаджень, що діють в Єпархії.

Від Василіянської Провінції Св. Миколая в Україні, у зібранні взяли участь Настоятелі та ієромонахи з Малоберезнянського, Боронявського, Імстичівського та Мукачівського монастирів, на чолі з Протоігуменом о. Андрієм Белеканичем ЧСВВ.

В рамках проведення зібрання, Протоігумен о. Андрій запросив усіх священиків та їхніх парафіян взяти участь у святкуваннях цьогорічного Ювілею Василіянського Чину Св. Йосафата, яке відбуватиметься в усіх Василіянських монастирях на Закарпатті (Програма центральних богослужінь Ювілею ЧСВВ в Провінції Св. Миколая), за участю місцевих Єпископів.

о. Франціск Онисько ЧСВВ