Ватикан: формується структура для повідомлень про злочини проти неповнолітніх
  • Срд, 31/07/2019 - 09:47

Вікарій Папи для Держави-Міста Ватикану інформує про введення в дію нового церковного законодавства щодо захисту неповнолітніх.

Протягом року Вікаріат Держави-Міста Ватикану створить постійну прилюдну й легкодоступну систему для подання повідомлень, що стосуються злочинів і недбалості в сфері зловживань проти неповнолітніх й уразливих дорослих. Про це кардинал-вікарій Анджело Комастрі повідомив окремим листом, надісланим до всіх глав дикастерій Римської Курії та душпастирів, які здійснюють духовне служіння на території Ватикану.

В листі представлено процедуру, якої слід дотримуватися для подання інформації чи обвинувачення щодо ймовірних зловживань. Ідеться про введення в життя розпоряджень Папи Франциска, які набрали чинності від 1 червня ц.р., вміщених в оновленому законодавстві щодо захисту неповнолітніх.

Нова система буде поступово інтегрована із заходами, впровадженими іншими компетентними органами, зокрема, тими, що визначені в душпастирських напрямних для Вікаріату Ватикану, оприлюднених 26 березня. Відповідно до нових приписів, у червні був призначений Референт у справі захисту неповнолітніх, до якого зобов’язані звертатися всі, хто володіє інформацією чи має підозри про те, що неповнолітній особі чи уразливому дорослому загрожує небезпека зазнати зловживань, або вона стала їх жертвою, як також про недбалість у цій сфері з боку представників влади.