Ватикан на форумі ООН: щороку за віру вмирає 100 тисяч християн
  • Срд, 29/05/2013 - 20:25

Як показали достовірні дослідження, щороку у світі понад 100 тисяч християн вбивають через їх віру, – зазначив на форумі Ради ООН з прав людини представник Апостольської Столиці. Архиєпископ Сільвано Томазі розповів, що ці дані не включають християн, які стали вигнанцями, котрих позбавили місць культу чи викрали, як наприклад, двох православних митрополитів з Сирії, котрі вже більше місяця часу перебувають в руках викрадачів.

Архиєпископ Томазі сказав, що переслідування християн відбувається перш за все на Близькому Сході в Африці і Азії. Воно є результатом фанатизму, нетолерантності, тероризму і несправедливого законодавства. Однак у західному світі також присутня тенденція відкидати християн на узбіччя суспільства і обмежувати їх благодійну діяльність.

Ватиканський дипломат розповів, що християни не заслуговують на таке ставлення, оскільки своєю діяльністю служать добру людства. В якості прикладу Архиєпископ нагадав, що лише Католицька Церква провадить 71 тисячу дошкільних навчальних закладів, 93 тисячі початкових шкіл і 43 тисячі середніх шкіл. В католицьких університетах навчається 3,3 мільйона студентів. Також Католицька Церква провадить 5 тисяч лікарень, 18 тисяч притулків, 500 лепрозоріїв і 17 тисяч домів пристарілих і хоспісів.

Представник Апостольської Столиці наголосив, що християни мають право на повну свободу. Його гарантують також міжнародне законодавство і постанови даної Ради з прав людини.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va