Ватикан: новий очільник сектору багатосторонності у відділі відносин з державами
  • Срд, 11/01/2023 - 19:46
Заступником Секретаря у справах стосунків з державами для сфери багатосторонніх стосунків стане ватиканський дипломат родом із Німеччини.

У вівторок, 10 січня 2023 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Заступником Секретаря у справах стосунків з державами і міжнародними організаціями, відповідальним за сектор багатосторонніх стосунків, монсеньйора Даніеля Пахо, радника нунціатури та службовця цього відділу. Він замінить на цьому служінні італійку Франческу Ді Джованні.

Монсеньйор Пахо народився 1974 року у Франкфурті-на-Майні в Німеччині, 2000 року став священиком, а 2010 року вступив на дипломатичну службу Святого Престолу. Від 2018 року працює у відділі Державного Секретаріату в справах стосунків з державами і міжнародними організаціями.

Нагадаємо, що в січні 2020 року Папа Франциск реорганізував структуру цього відділу Державного Секретаріату, призначивши додаткового заступника секретаря якраз для відділу багатосторонніх стосунків. Відтоді Відділ Державного Секретаріату Святого Престолу в справах стосунків з державами і міжнародними організаціями, який очолює Секретар архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, має двох Заступників Секретаря, один з яких займається напрямком двосторонніх стосунків, а інший – сферою багатосторонності.