Ватикан: релігії приєднуються до заклику про етику штучного інтелекту
  • Пон, 09/01/2023 - 22:35

В осідку Папських Академій у Ватикані представники авраамітських релігій підпишуть документ про етику в царині штучного інтелекту, приєднавшись до заклику, який три роки тому прозвучав із Риму.

У вівторок, 10 січня 2023 р., у віллі Пія IV, осідку Папської Академії Наук і Папської Академії Суспільних Наук, розташованій у Ватиканських садах, відбудеться захід «Етика штучного інтелекту: приєднання авраамітських релігій до Римського заклику». Йдеться про «Заклик до етики в застосуванні штучного інтелекту», який три роки тому був підписаний у Римі представниками IBM, Microsoft, Папської Академії «За життя» та деяких міжнародних і урядових організацій.

Під час теперішньої зустрічі під документом поставлять підписи представники трьох авраамітських релігій. Від католиків це зробить архиєпископ Вінченцо Палья, Голова Папської Академії «За життя», який був ініціатором «Заклику» в 2020 році; від представників юдаїзму – верховний рабин Елієзер Сімха Вейс, член Великого рабинату Ізраїлю, а від ісламу – шейх Абдалла бін Баййях з ОАЕ. У міжрелігійній церемонії візьмуть участь також підписанти «Заклику» у 2020 році Бред Сміт, очільник Microsoft, Даріо Ґіл, віце-президент IBM та Торреро Куллен, економічний директор FAO.

Церемонія буде випереджена конференцією про нагальність «етики алгоритму», а після аудієнції в Папи Франциска та обіду відбудуться виступи експертів з різних країн.