Ватикан вкотре посилює обмеження: без вакцини – нема зарплати
  • Чтв, 13/01/2022 - 16:27

У Ватикані в черговий раз посилили санітарні заходи. У зв’язку з цим особи, що відвідують музеї чи Ватиканські сади, учасники конференцій та гості ватиканських їдалень повинні бути повністю вакцинованими або мати доказ виздоровлення від коронавірусу. Про це йдеться в декреті, опублікованому 12 січня ватиканською адміністрацією. Від 20 грудня це також стосується працівників Держави Ватикан і Курії.

Окрім того, в приміщеннях Ватикану обов’язково слід носити маску FFP2; інші маски дозволено носити назовні. Скасовано службові поїздки за винятком важливих випадків, на які видають спеціальний дозвіл. Після контакту з особою, у якої встановлено позитивний тест на коронавірус, працівники Ватикану підлягають карантинним приписам, в залежності від статусу вакцинації. Більш посилені принципи будуть зобов’язувати від наступного понеділка і діятимуть до кінця лютого.

На даний час працівники зобов’язані пройти бустерну вакцинацію. Особи, в який вийшов термін після першої вакцинації, вже не можуть приходити на роботу, а їхня відсутність вважається невиправданою. За цей період вони не отримуватимуть заробітню плату.