Ватикан закликає долучитись до щорічної збірки для потреб Святої Землі
  • Пон, 20/03/2017 - 15:19

Конгрегація Східних Церков видала заклик до щорічної збірки коштів для Святої Землі, що відбувається у церквах по всьому світі у Велику П’ятницю.

«Як ми знаємо, сьогодні жити християнською вірою на Близькому Сході не легко», – йдеться у листі Конгрегації до єпископів, опублікованому 18 березня. – «Особливо в Іраку, Сирії та Єгипті, де християнські спільноти переживають «екуменізм крові», а окремих осіб щодня змушують покинути їх землю чи навіть їх віру».

«В країнах цього регіону немає свободи, а християни часто стають жертвою різних форм утисків і дискримінації, що підриває їх життєві умови… Постійна молитва є першою і найбільш необхідною допомогою, яка їм потрібна. Однак, без конкретної фінансової допомоги їм також не обійтись», – цитує звернення Catholic Culture.

Конгрегація Східних Церков повідомляє також, що з минулорічної збірки було роздано $7.249.693 ($5.275.601,56 + €1.833.339,20). Близько половина коштів була використана на освіту семінаристів та священиків; решту коштів було надано школам, єпархіям та «на надзвичайні і аварійні потреби», пов’язані із хвилею тероризму ІДІЛ.