Ватиканське радіо відзначає свято свого покровителя
  • Нед, 30/09/2012 - 00:00

Ватиканське радіо відзначає свято свого небесного покровителя - архангела Гавриїла - Божого післанця, який приніс Діві Марії радісну звістку - "Радуйся Марія, милості повна, Господь з Тобою. Не бійся, бо знайшла ти милість у Господа. Ось ти зачнеш у лоні своєму і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус ". Саме бути післанцем Доброї новини закликав співробітників радіостанції архиєпископ Анджело Бечу, субститут із загальних справ Держсекретаріату Ватикану. Єрарх очолив св. Месу, яка пройшла в каплиці Ватиканського радіо у присутності його співробітників. Архиєпископ Бечу закликав краще служити "поширенню голосу Папи" і "доброї новини Ісуса Христа". Він підкреслив, що "зло людей і фактів можна замовчувати", але необхідно бути здатними бачити, що "поруч зі злом (...) існує багато добра, яке діє мовчки і дарувати надію і світло". За його словами, інформація, яка поширюється, вимагає глибокого роздуму, що охоплює всю дійсність ". Мова не йде про те, щоб "нав’язувати свою думку чи інтерпретацією, але дивитися на новини з християнської перспективи".

Співробітникам і тим, хто служить Святому Престолу, за словами архиєпископа Бечу, потрібно мати "здатність встановлювати єрархію цінностей, намагаючись підкреслювати позитивне, фактори росту, новини, які запалюють довіру".

Він зазначив, що з моменту видання першого документа про ЗМІ під час II Ватиканського  Собору, "місія, до якої ми покликані, не змінилася: передавати сучасникам послання любові, спасіння і надії, яке Христос приніс світу, говорити про те, що Бог любить цей світ, таким який він є ".

 

За матеріалами be.radiovaticana.va