Ватиканський телецентр випустив документальний фільм "Франциск"
  • Птн, 29/03/2013 - 14:34

27 березня в залі Прес-служби Святого Престолу відбулася презентація документального фільму під назвою "Франциск". Його створив Ватиканський телевізійний центр і розповідає про події, пов'язані з обранням кардинала Хорхе Бергольйо на престіл св. Петра. Тривалість стрічки 50 хвилин. Усі події в ній представлені в HD-якості, а розповсюджуватися вона буде з 2 квітня як доповнення до італійської газети "Corriere della sera".

У фільмі за допомогою документальних кадрів представлені відмова Бенедикта XVI від служіння на посту св. Петра, його відліт з Ватикану, події, пов'язані з конклавом і щасливий момент обрання нового Папи. Закінчується стрічка "братньою" зустріччю Папа Франциска і Бенедикта XVI в літній резиденції римського первосвященика в Кастель-Гандольфо.

Документальна хроніка доповнюється музикою та інтерв'ю з чотирма кардиналами – Анджело Комастрі, Оскаром Марадьяга, Джанфранко Равазі  та Анджело Содано, які розповіли про найголовніші етапи, пов'язані з вибором нового Понтифіка. Мета фільму – представити історичний момент – перехід від одного Папи до іншого, повідомляють його автори. "Документальна стрічка допоможе нам не забути, а тим, хто не мав щастя брати участь в цьому історичному і неповторному  моменті, пережити його", – зазначив під час презентації фільму Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської Ради із засобів масової комунікації.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/

 

 


реклама: виготовлення фотосувенірів на будь-який смак. все для рекламного та сувенірного бізнесу. багет оптом інтернет-магазин фототоварів fotofan.od.ua