Важкі питання. Гомосексуалізм: вроджена особливість чи усвідомлений вибір?
  • Пон, 12/02/2018 - 20:49

ПИТАННЯ: Гомосексуалізм - це вроджена особливість чи усвідомлений вибір?

ВІДПОВІДЬ: Згідно Катехизму Католицької Церкви, «гомосексуалізм означає відносини між чоловіками або жінками, котрі відчувають сексуальний потяг, винятково або переважно, до осіб однієї з ними статі. Він приймає найрізноманітніші форми в різні епохи і в різних культурах. Його психічне походження залишається у великій мірі нез'ясовним»(2357).

Це визначення дає зрозуміти, що причини гомосексуалізму слід шукати в психічній сфері.

У наступних рядках цитованого нами Катехизму стверджується, що «досить значне число чоловіків і жінок мають вроджену тенденцію до гомосексуалізму. Ці люди не зробили свідомого вибору на користь гомосексуалізму; для більшості з них це стан є важким випробуванням. До них потрібно ставитися з повагою, співчуттям і тактовністю. Треба уникати по відношенню до них будь-яких проявів несправедливої дискримінації. Ці люди покликані виконати волю Божу в своєму житті і, якщо вони християни, з'єднати з Хресної Жертвою Спасителя ті труднощі, з якими вони стикаються внаслідок свого стану»(2358).

Термін «особливість» щодо гомосексуалізму не використовується в навчанні Католицької Церкви, оскільки гомосексуалізм чітко визначається як явище, яке суперечить природному закону. Це не «особливість», а безлад, хоча сама тенденція не є гріхом, якщо людина не реалізує її за допомогою гомосексуальних зв'язків.