Вчора молитовні чування – сьогодні справедливість відновлено
  • Птн, 16/11/2012 - 12:14

Учора 15 листопада цього року в усіх католицьких парохіях (римо-католицьких та греко-католицьких) по усій Хорватії на заклик хорватського єпископату Святими Літургіями розпочалися нічні чування. Церкви були переповненні народом, який прийшов перед Боже обличчя шукати правду і справедливість.

Свого часу Гаазький Міжнародний трибунал цілком несправедливо засудив двох хорватських генералів – героїв оборони Хорватії перед сербською агресією Анте Ґотовіну та Младена Маркача до довготривалого ув’язнення, проголосивши хорватську державність наслідком злочинного агресивного формування.

Така несправедливість по відношенні до жертв агресії викликала протести та розчарування. Хорватський єпископат закликав хорватський народ до посту і молитви за встановлення правди і справедливості.

У переддень чергового судового засідання, яке мало дати відповідь на скаргу хорватських генералів, в ніч з 15 на 16 листопада цього року Хорватія поринула у молитовне чування, очолене пастирями Католицької Церкви в Хорватії. Церкви були переповнені.

Сьогодні, 16 листопада, ЗМІ повідомили, що Апеляційна Рада Міжнародного Гаазького трибуналу відкинула всі звинувачення стосовно хорватських генералів Анте Ґотовіни та Младена Маркача.

За матеріалами http://www.ika.hr