Великий Піст 2013 року в Джакарті буде «зеленим»
  • Втр, 26/02/2013 - 15:17

Католики Джакарти вирішили зробити Великий Піст 2013 року «зеленим». Вірні цього, одного з найбільших міст світу, через зменшення використання пластику та полістиролу прагнуть «озеленити» не лише час посту та найближче оточення, а також власні душі. Менше непотрібного вживання, і як наслідок менше коштів на переробку відходів – це шлях яким вирішили піти дружні до довкілля християни столиці Індонезії, щоб в такий спосіб на заощадженні кошти мати змогу зробити більше діл милосердя.

До традиційно приписаних молитов та утримання від їжі, вірні додали ще конкретну ініціативу – захистити екосистему та повернути землі її родючість, щоб могти нагодувати нужденних та потребуючих.

Гаслом католиків Джакарту на Великий Піст 2013 року є: «бути більш вірними, більш дружніми та більш співчутливими», щоб могти гідно зустріти свято Пасхи.

Кожна єпархія країни час посту проводить під якимось конкретним гаслом та з визначеною ініціативою. В архієпархії Джакарта, з ініціативи єзуїта Анданга Лістьйо Бінавана, цьогорічний піст вирішили зробити дружнім до довкілля. «Нелегко знайти свіжу воду, придатну до пиття, і причиною цьому є саме прогресивна шкода, яку завдає людина природному довкіллю, – запевняє священик, додаючи, що – багато людей помирають від голоду, через те, що земля втратила свою родючість і в більшості випадків причиною є саме відходи, які не підлягають розпаду».

Отець Бінаван переконаний, що відповідальне ставлення до нашого природного довкілля тісно пов’язане з чутливістю християн до землі та природи як до створіння Божого.

На завершення ініціатор зеленого посту підкреслив, що «як католицька громада, ми всі покликані сконцентруватись на одній, чи двох конкретних практичних ініціативах, щоб в такий спосіб інші побачили очікувані «плоди» та в них «загорілась» надія на можливі зміни».

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Аsianews