Великобританія: єпископ реагує на плани уряду зробити неділю робочим днем
  • Срд, 24/06/2020 - 17:39

Єпископ Марк Дейвіс закликав вірних, щоб виступили проти планів уряду, який має на меті зробити неділю звичайним робочим днем. Влада, під прикриттям бажання оживити економіку після карантину, пропонує послабити приписи, що стосуються торгівлі у Великобританії в неділю.

У проповіді за 21 червня в катедрі Шрувсбері Марк Дейвіс піддав критиці наміри уряду відмінити шестиденний ліміт торгівлі. «В період, коли ми виходимо з карантину, сумно, що уряд роздумує над тим, щоб законодавчо зробити неділю повним торговим днем», - сказав він. – «Пропозицію необмеженої торгівлі в неділю можуть розглядати в планах для оживлення економіки, а тим самим накласти нові вимоги до працівників магазинів і їхніх сімей, котрі підтримували нас впродовж усієї кризи».

«Не дивлячись на економічні переваги, які може враховувати уряд, якщо неділя стане черговим робочим днем, людські збитки будуть, без сумніву, більшими», - наголосив єпископ.

Крім того, він зазначив, що такі зміни можуть призвести до применшення значення головних християнських свят.

Єпископ говорив проповідь онлайн, оскільки у Великобританії досі заборонені публічні літургії через коронавірус. До храму можна заходити від половини червня, однак лише на приватну молитву. Консервативний уряд планує послабити недільні приписи торгівлі в рамках закону про відбудову економіки після коронавірусу.

В той самий день, коли єпископ висловив свою позицію, «Daily Telegraph» повідомив, що понад 50 консервативних послів до парламенту виступили проти такої зміни. Враховуючи рівень спротиву, цілком можливо, що плани зробити неділю робочим днем не реалізують.