Великобританія: успіх pro-life організації
  • Птн, 09/07/2021 - 19:37

У Великобританії не прийняли жодних поправок до закону, які б легалізували аборти за бажанням аж до народження дитини. Депутати отримали величезну кількість електронних листів від виборців, які відгукнулись на заклик pro-life організації, висловивши свій спротив щодо цього питання.

Опитування громадської думки вказують, що лише 1% британців підтримує можливість вбивства дитини аж до її народження.

Сильні емоції в парламенті викликала спроба прихильників абортів перейняти головний урядовий закон про поліцію, злочинність, вироки та суди. Ліві депутати мали намір внести поправки, які, з одного боку, запроваджуватимуть аборти за бажанням аж до кінця вагітності, водночас запроваджуючи покарання у вигляді позбавлення волі за пропонування допомоги жінкам біля абортивних центрів.

У парламентських дебатах багато депутатів висловилися проти пропозицій лівих, голоси несхвалення лунали і від тих парламентаріїв, які зазвичай не погоджуються з позицією pro-life, але були шоковані крайньою пропозицією легалізувати аборти аж до народження.

Депутати отримали більше електронних листів від виборців, ніж будь-коли до голосування про аборти, а деякі ще ніколи не отримували такої кількості. Крім того, понад 800 лікарів підписали відкритий лист депутатці від лейбористів Діані Джонсон із закликом відкликати поправку.

Кетрін Робінсон, речниця однієї з провідних британських організацій захисників зачатого життя «Right To Life», сказала: «Дякую тисячам людей, які зібралися минулого тижня, щоб заохотити друзів та родичів надсилати електронні листи своїм депутатам. Дякую дивовижній pro-life групі членів парламенту, які доклали зусиль для подолання цих надзвичайних поправок. Дякую всім організаціям, які зібралися, щоб заохотити своїх прихильників контактувати з депутатами та переконатись, що ця серйозна спроба впровадження екстремальних змін до закону про аборти переможена».