Великобританія: Вакцина на основі абортивних клітин не для католиків
  • Птн, 02/10/2020 - 10:34

Єпископат Англії та Уельсу опублікував заяву у зв'язку з постійною роботою над вакциною від коронавірусу. Єпископи побоюються, що для досліджень будуть використовувати людські абортовані клітини.

На думку єрархів, введення в обіг вакцини, виготовленої таким чином, було б порушенням гідності людини. Після випуску товару на ринок багато католиків зіткнуться з моральною дилемою. З одного боку, вони не захочуть приймати вакцину, яка створена неетичним способом, а з іншого боку, захочуть захистити своє життя та свої сім’ї.

«Ми зобов'язані висловити занепокоєння та закликати органи влади забезпечити етично виготовлену вакцину», – йдеться у повідомленні. На думку багатьох вчених, а також доктора Стівена М. Хана з американської комісії контролю за продовольством та медикаментами, немає необхідності використовувати абортовані клітини для створення вакцини.

Єпископи нагадали, що католицьке соціальне вчення захищає добро кожної людини і вчить, що нікому не можна шкодити, тоді як аборт – це вбивство. Вони зазначили, що Папа Франциск закликав, щоби вакцина від COVID-19 була «доступною для всіх». «Вакцина, яка створена неетично, недоступна для католиків», – пишуть єпископи.