Великопосна кампанія «Карітас» Індії для подолання голоду і хвороб
  • Втр, 12/03/2019 - 09:49

Не зважаючи на високі показники економічного зростання, Індія посідає одне з перших місць за кількістю дітей, що страждають від недоїдання. На подолання цього лиха спрямована цьогорічна великопосна кампанія місцевої організації «Карітас».

Ворогами, з якими потрібно боротися в Індії, є голод і хвороби. На цьому зосереджена цьогорічна великопосна кампанія організації «Карітас» в Індії, спрямована на те, аби запевнити всім громадянам продовольчу безпеку, медичне забезпечення та гідне життя.

Право на харчування

Тема цьогорічної великопосної кампанії індійської «Карітас»: «Харчування – це наше право», – спонукає до боротьбу з недоїданням, що є «болючим і ганебним» лихом для людства. Незважаючи на те, що Індія має достатню кількість ресурсів для того, аби нагодувати всіх своїх мешканців, вона належить до країн світу з найбільшою кількістю дітей та жінок, що недоїдають. Згідно з офіційними даними, в Індії проживають 38% дітей з рахітом і 35% дітей із заниженою вагою тіла, внаслідок відсутності продовольчої безпеки. Всупереч високим показникам економічного зростання, мільйони дітей в країні страждають від голоду. Недоїдання послаблює імунну систему дитини і збільшує ймовірність захворювань.

Недоїдання – це наслідок бідності

«Недоїдання, що є наслідком крайньої бідності й несправедливості, безповоротно руйнує як окремих людей, так і суспільство, помножуючи тягар хвороби як для сімей, так і для урядів», – зазначив отець Джоллі Путенпура, Виконавчий директор «Карітас» в Індії, представляючи ініціативу інформаційному агентству «Fides» .

«Під час Чотиридесятниці, – додав священик, – коли вірні покликані до навернення, до любові Бога й ближнього, ми маємо намір допомогти церковним спільнотам усвідомити становище бідних, голодних, селян та мігрантів, які шукають роботу».

Спонукати спільноти до солідарності

Отець Джоллі Путенпура пригадав євангельський уривок, в якому Христос, дивлячись на людей, які не мали що їсти, промовив: «Шкода мені люду цього» (Мк 8, 2). Недоїдання, за його словами, – це позбавлення людини образу і подоби Бога, тому Церква повинна надихати спільноти виявляти солідарність і докладати зусилля, щоб нагодувати бідних і голодних.

Приєднуватися до заклику Папи та ООН

Виконавчий директор «Карітас» Індії нагадав заклик Папи Франциска до нагальних дій для того, аби допомогти усім, хто живе в жахливих умовах, бо бідні не можуть чекати. Священик також підкреслив, що другою із сімнадцяти Цілей сталого розвитку на 2030 рік, затверджених в ООН, є подолання голоду, і Церква в Індії прагне зробити свій внесок у досягнення цієї мети.