Верховний комісар ООН з прав людини рекомендує католицьким країнам узаконити аборти через вірус Зіка
  • Нед, 07/02/2016 - 21:11

Організація Об'єднаних Націй, наслідуючи приклад міжнародних активістів за легалізацію абортів,  закликає країни Латинської Америки, які вражені вірусом Зіка, зняти обмеження на аборти для вагітних жінок, які контактували з вірусом і чиї ще ненароджені діти можуть мати ризик вроджених дефектів.

Управління ООН з прав людини заявило, що  закликів відкласти вагітність для країн Південної Америки  є недостатньо без надання  їм доступу абортів.

"Як вони можуть просити цих жінок не вагітніти, але не пропонувати можливості переривати  вагітність?", заявила журналістам прес-секретар ООН Сесіль Пуіллі.

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн сказав, що уряди повинні надавати протизаплідні засоби і послуги абортів.

Єпископи Бразилії чітко ствердили вчора, що треба докласти всіх зусиль, щоб викорінити вірус, а не людей, які можуть бути заражені ним.

Хвороба "не дає ніякого виправдання  сприянню абортам", це є морально неприйнятним, а те, що пропонують деякі представники ООН Верховному Федеральному суду, є повною відсутністю поваги до дару життя".

Кардинал Гондурасу Оскар Родрігес Марадіага також висловився категорично проти поняття «терапевтичних абортів» як вирішення проблеми. На відміну від Бразилії, де аборти дозволені в разі зґвалтування чи за станом здоров'я матері, аборт залишається повністю забороненим в Гондурасі.

"Ми не повинні говорити про "терапевтичний "аборт", сказав кардинал в проповіді  3 лютого на Месі в Суяп. "Терапевтичного аборту не існує. Терапевтичний означає лікувальний, а аборт не лікує нічого. Він забирає невинні життя", сказав він.

У той час як ВООЗ 1 лютого оголосила небезпеку міжнародної загрози у зв’язку з поширенням вірусу, противники абортів вказують, однак, що немає жодного смертельного випадку, спричиненого вірусом. Навіть на власному веб-сайті ВООЗ вірус описаний поміркованими термінами.

"Це викликає невелике підвищення температури і висипку. Іншими симптомами є  болі в м'язах, суглобах, головний біль, очний біль  і кон'юнктивіт. Вірусне захворювання Зіка, як правило, має м'які  симптоми тривалістю всього кілька днів, подає веб-сайт. "На сьогоднішній день, не було зареєстровано жодної смерті, пов'язаної з вірусом Зіка", додано там же.

Противники абортів підозрюють, що кризою маніпулюють для просування  проабортивного  порядку денного стосовно ще ненароджених дітей в утробі матері.

"Чи Зіка насправді є вірусом, що загрожує поширитися безконтрольно по всьому світу, створюючи армію дітей-інвалідів з крихітними головками і низьким рівнем інтелекту? Чи може це  умисно неправильне тлумачення недостатніх даних для маніпулювання громадською думкою і законодавством?", написала prolife активістка Mei-Лі Гарсіа на початку цього тижня.

"Цілком зрозуміло, що розголос цієї історії має дуже мало спільного з медициною і багато зі зручною кризою, яка використовується тими, хто наполягає на легалізації абортів у всьому світі", написала вона.