Віце-президент США на Марші за життя: ми не здамось, поки не відбудуємо культуру життя в Америці для нас і наших потомків
  • Суб, 28/01/2017 - 19:21

Віце-президент США Майк Пенс виступив від імені президента Трампа на 44-ому щорічному Марші за життя. Він став першим в історії віце-президентом США, що виступає на цьому заході.

«Більше 240 років тому наші засновники писали, і зараз ця істина залишається очевидною: наш Творець наділив нас невід’ємними правами на життя, свободу і прагнення щастя. 44 роки тому Верховний Суд відійшов від першого з цих вічних ідеалів. Але сьогодні, через три покоління, завдяки усім вам життя знову отримує перемогу в Америці», - розпочав свою промову віце-президент.

За його словами, до Конгресу США обрано більшість з поглядами pro-life, а ще важливішим є те, що обрано президента, котрий виступає на захист життя – Дональда Трампа. «Він попросив мене бути з вами сьогодні, подякувати за вашу підтримку, за вашу підтримку життя і за ваше співчуття з усіма жінками і дітьми Америки», - говорив Майк Пенс.

На думку політика, суспільство можна судити по тому, як воно дбає про найбільш вразливих, пристарілих, немічних, неповносправних та ненароджених. «Ми наблизились до історичного моменту у справі захисту життя. І ми повинні зустріти цей момент з повагою і співчуттям до кожного американця», - сказав він.

У своєму виступі Майк Пенс наголосив, що сьогодні в Америці життя перемагає з багатьох причин: через постійний прогрес науки, через щедрість мільйонів прийомних сімей, через співчуття вихователів і волонтерів у кризових центрах для вагітних та через релігійні організації, які несуть служіння жінкам по всій країні. Життя також перемагає через тихі поради між матерями і дочками, між бабусями і внучками, між друзями за кухонним столом чи за кавою в кампусах. «Про істину говорять. Співчуття перемагає зручність. А надія перемагає відчай. Підсумовуючи, життя в Америці перемагає завдяки усім вам», - наголосив віце-президент.

Віце-президент Пенс закликав учасників руху продовжувати свою діяльність, однак цитуючи біблійний уривок з послання до филип’ян сказав: Як написано, «Хай ваша доброзичливість буде всім людям відома». Нехай цей рух буде відомий за любов, а не злість; за співчуття, а не протистояння».

«Вірю, що ми продовжуватимемо завойовувати серця підростаючого покоління, якщо і надалі дбатимемо про молодих матерів і їх ненароджених дітей, і якщо кожен з нас робитиме все можливе для того, щоб зустріти їх там, де вони є, зі щедрістю, а не з осудженням» - цитує слова політика LifeSiteNews.

«Щоб зцілити нашу землю і відновити культуру життя, ми маємо продовжувати бути рухом, що обіймає всіх, дбає про всіх і показує повагу до гідності і цінності кожної особи», - продовжив він.

«На стінах Меморіалу Джефферсона викарбувані слова нашого третього президента, котрий застерігав нас не забувати, що Бог нам дав життя і дав нам свободу. Будьте певні, що разом з вами, ми не здамось, поки не відбудуємо культуру життя в Америці для нас і наших потомків. Дякую вам і нехай вас благословить Бог. І нехай Бог благословить Сполучені Штати Америки», – завершив 48-ий віце-президент США Майк Пенс.