Від сьогодні щоденну ранкову Святу Месу Папи у резиденції «Дім святої Марти» транслюватимуть онлайн
  • Пон, 09/03/2020 - 14:57

Папа вирішив, що від 9 березня щоденна ранкова Свята Меса, яку він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, буде транслюватись у прямому ефірі.

Щоб виявити близькість до хворих людей, до тих, що відбувають карантин чи  не мають можливості взяти особистої участь у богослуженні, Папи Франциск вирішив, що від понеділка 9 березня 2020 року Святі Меси, які він служить у резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, будуть транслюватись у прямому ефірі через засоби суспільної комунікації Святої Столиці та телевізійні станції, які їх ретранслюють. Про це повідомив директор прес-центру Ватикану Маттео Бруні. Він наголосив, що це дасть можливість усім бажаючим супроводити молитву Святішого Отця, навіть якщо вона відбувається без участі вірних з-поза Ватикану.

Ранкові Святі Меси в каплиці «Дому святої Марти» у Ватикані є однією з особливостей понтифікату Папи Франциска. Він прийняв тисячі вірних з різних парафій, які невеликими групами брали участь у богослуженні, експромтом виголошував короткі проповіді, які потім підсумовувало Ватиканське Радіо та газета «L’Osservatore Romano» і вони ставали справжнім орієнтиром для безлічі людей.

Папа завжди бажав, щоб ці Святі Меси не транслювались у прямому ефірі. Але, беручи до уваги теперішню ситуацію з інфекцією коронавірусом та надзвичайні запобіжні заходи, він дозволив на пряму трансляцію, аби щоденно бути близько до страждаючих.

Беручи до уваги Указ Президії Ради міністрів Італійської республіки, Єпископат Італії призупинив до п'ятниці, 3 квітня, всі цивільні урочистості та релігійні богослуження, в тому числі й похоронні. Через повідомлення Італійської Єпископської Конференції Церква Італії запевнює в своїй близькості з усім суспільством, що зіткнулося з небезпекою для здоров'я. В ньому говориться, що обмежувальні заходи, запроваджені владою, болісно та з труднощами сприймаються пастирями, священиками та вірними, але, одночасно, італійська Церква прагне зробити свій внесок у захист охорони здоров'я. Закони, вже попередньо введені деякими дієцезіями, тепер підтверджені для всієї Італії.