Відбулася ХХІІІ молодіжна піша проща зі Стрия до відпустового місця у с. Гошів
  • Пон, 18/05/2015 - 12:02

17 травня 2015 року, в Неділю сліпонародженого, відбулася ХХІІІ молодіжна піша проща зі Стрия до відпустового місця у с. Гошів (Івано-Франківщина).

Паломництво розпочалося о 5:00 год. ранку молебнем до Пресвятої Богородиці в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Стрию, відтак, протягом шести годин, прочани подолали 30-кілометрову відстань.

Рівно опівдні, в ротондній каплиці на Ясній горі в Гошеві розпочалася Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Вже традиційно, паломництво до Гошева присвячене Дню Матері та має на меті звернути особливу увагу на Пресвяту Богородицю – Матір Божу і небесну матір кожної людини. Окрім особистих намірень, цього року прочани молилися і за мир в Україні.

Організаторами прощі є ГО «Українська молодь – Христові» м. Стрия та Комісія у справах молоді Стрийської єпархії УГКЦ. Під час паломництва вірні мали нагоду скористати зі Святих Тайн Покаяння і Євхаристії. За словами організаторів, цього року у прощі взяло участь близько 15 тис. осіб, більшість з яких – молодь.