Відбулася перша сесія Школи капеланського служіння за участю єпископа Гончарука
  • Пон, 21/11/2022 - 15:17

Днями в Інституті Богословських Наук на Хмельниччині відбулася перша сесія Школи капеланського служіння, яку започатковано у Римсько-Католицькій Церкві в Україні.

На сесії був присутній ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Павло Гончарук, який відповідальний за військове капеланство при єпископаті РКЦ.

У першій сесії взяло участь близько 30 священників, які поглиблюватимуть свої знання та у тій чи іншій мірі долучаться до капеланського служіння.

«Дякувати Богу, зібралося трохи священників, які хочуть більше дізнатись, всебічно підійти до цієї тематики. Ця школа має 18 модулів та буде допомагати священникам отримати дієві інструменти і зрозуміти, як ефективно допомогти тим, хто перебуває у війську, нашим захисникам, а також тим, хто належить до родин військових, пережив втрату або ж каліцтво рідних», – розповів єпископ Гончарук.

Під час занять учасники почули про досвід військового капелана УГКЦ отця Андрія Зелінського SJ. Доктор філософських наук отець Вадим Паркін представив філософські поняття істини, добра, зла, смерті, які можуть стати в нагоді у служінні капелана.