Відбулася зустріч настоятелів чернечих спільнот
  • Чтв, 07/06/2018 - 09:33

6 червня 2018 року в приміщенні митрополичих палат на Святоюрській горі відбулася зустріч настоятелів чернечих спільнот, які сповняють своє служіння на території Львівської Архиєпархії.

У засіданні взяв участь Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник та  Протосинкел Львівської Архиєпархії, та єрм. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії.

Головною темою зустрічі стало проголошення Декрету Високопреосвященного Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, про Генеральну Канонічну Візитацію усіх інститутів посвяченого життя з їхніми монастирями (домами, місійними станицями та оселями), що знаходяться в межах Львівської Архиєпархії. Візитація триватиме 5 років, а саме з 2018 до 2023 року.

Преосвященний владика Володимир пояснив присутнім, що візитація є звичайним кроком місцевого єпископа у сповнюванні ним порученого уряду. Вона носить не тільки адміністративно-канонічний, але також пасторально-персональний характер, а саме закладає тісний зв’язок у співпраці єпископа з монашеством. Після цього о. Ярослав Максимців роз’яснив присутнім канонічні аспекти Генеральної візитації.

У другій частині зустрічі розглянули питання про прощу монашества до Прилбич 28-29 липня та Всеукраїнської прощі до Страдчу 26 червня.

Завершилася зустріч молитвою у крипті Архикатедрального Собору св. Юра при гробі Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Повідомив єрм. Юстин Бойко, Синкел у справах монашества Львівської Архиєпрхії