Відбувся вечір пам’яті Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

У неділю, 4 листопада у Митрополичому соборі Святого Юра у Львові вшанували пам'ять визначного очільника УГКЦ, Митрополита Андрея Шептицького. Літературно-музичну композицію «Не канонізований Святий», приготували члени християнської спільноти «Святоюрська молодь».

 

Пізнавально-повчальне дійство про життя та діяльність велетня духу українського народу Митрополита Андрея, зібрало чисельних парафіян та молільників Собору Святого Юра. Адже «його ім’я вже давно стало символом української Церкви, символом духовності нації, символом національного та духовного єднання народу» - зазначив о. Тарас Фітьо, духівник спільноти «Святоюрська молодь».

 

Після завершення дійства представленого молодими аматорами неперевершеної духовної спадщини Митрополита Андрея, до всіх присутніх звернувся Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, дякуючи виконавцям за ентузіазм та проникливість у підборі текстів та музики до цієї композиції. «Для кожного українця ця незвичайна харизматична постать - святий приклад для наслідування. Адже його заповіти – вчення справжньої віри та любові до ближнього, свідомого християнства й національного патріотизму – заповіти на всі віки, на всі прийдешні покоління» - зауважив Митрополит Ігор.

 

Архиєпископ Львівський також розповів усім присутнім про обставини беатифікаційного процесу у справі Митрополита Андрея та заохотив усіх до більш настійливої молитви за прославу високодостойного Слуги Божого Андрея. На завершення прекрасного вечора Митрополит Ігор уділив всім присутнім своє архипастирське благословення.

 

Віра Ценглевич
Джерело: www.ugcc.lviv.ua