Відень: звільнення капелана за спротив санітарному примусові
  • Втр, 25/01/2022 - 16:11

Капелан австрійської поліції втратив посаду через Крістофа Шенборна, кардинала з Відня. Причиною його відставки став протест проти примусу робити щеплення проти Covid-19.

“Відомий своїми ліберальними поглядами та підтримкою ідеології ЛГБТ, цей видатний австрійський єрарх активно виступав проти прав сумління у своїй єпархії. Митрополит Відня застосував дисциплінарне стягнення до о. Уве Еґлау, який виконував обов'язки капелана поліції”, – пише портал DoRzeczy.pl.

Священник протиставився своєму керівниковіі у публічних заявах із критикою урядових розпоряджень щодо обов’язкової імунізації. У цьому питанні Австрія належить до європейського авангарду глобального санітарного режиму.

Отець Еґлау разом з іншими особами підписав відкритий лист щодо примусової вакцинації до міністра внутрішніх справ Ґерхарда Карнера. Він також брав участь у вуличній акції протесту проти санітарної сегрегації та інших обмежень, введених владою.

Взірцем для екс-капелана є постать Франца Єґерштеттера, австрійця, якого Святіший Отець Бенедикт XVI підніс до слави вівтаря. Причиною його мученицької смерті стала відмова служити у Вермахті. Отець Еґлау сказав, що готовий піти слідами блаженного.

“Ваші публічні заяви проти заходів уряду щодо протидії пандемії коронавірусу у формі відкритого листа до міністра внутрішніх справ, а також ваша публічна участь у акції протесту проти Covid-19 15 січня призвести до того, що вашу особисту думку можуть помилково вважати офіційною позицією Католицької Церкви, а це може зашкодити довірчим взаєминам між Церквою і державою, особливо у сфері поліцейської служби”, – написав кардинал Шенборн в опублікованому у листі до отця Еґлау.