«Відзначаючи День Незалежності рідної Держави, завдячуємо борцям за волю України», – Митрополит Володимир
  • Птн, 24/08/2018 - 14:44

«Незалежність є даром Господнім, разом з цим ми повинні пам'ятати про мучеників, котрі щодня виборюють незалежність для Батьківщини нашої України» – про це Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин сказав вранці під час святкової Божественної Літургії в Митрополичому соборі Воскресіння Христового.

Жителі Івано-Франківська зібрались в центральній святині міста, щоб розпочати урочисте відзначення Дня Незалежності спільною подячною молитвою за рідну Державу. Також разом з Митрополитом Володимиром спільно служили отці архікатедрального собору на чолі з настоятилем митр. прот. Юрієм Новіцьким.

Після Божественної Літургії Предстоятель Івано-Франківської Архієпархії привітав прикарпатців з величним святом Незалежності, наголошуючи на тому, що «свобода Держави формується у кожній нашій сім'ї – домашній Церкві».

На завершення Владика Володимир закликав усіх присутніх долучитись сьогодні до синхронної молитви за Україну «Боже Великий, Єдиний», яка розпочненться о 18:00 по всьому світу.