Вєтнам: комуністи перервали Святу Літургію й осквернили вівтар
  • Срд, 23/02/2022 - 13:19

Безпрецедентний акт осквернення Євхаристії трапився минулої неділі в парафії Ву Бан у провінції Хоа Бінь, де Архиєпископ Джозеф Ву Ван Тхьєн очолював богослужіння на Місійну Неділю. Вірні, шоковані цією подією, захистили єрарха, який пізніше зміг відновити богослужіння, повідомляє агентство Asia News.

Цивільні чиновники з шоломами на головах на чолі з главою місцевого осередку Комуністичної партії прийшли до вівтаря, де Архиєпископ Ханоя головував на Літургії о 10 годині, вимагаючи негайно припинити богослужіння та розпустити вірних.

Співслужителі та парафіяни зробили все можливе, щоб захистити Архиєпископа та вигнали нападників із храму. Після відновлення порядку Святу Літургію змогли відновити. Однак цей акт залякування приголомшив місцеву католицьку спільноту. “Це вперше, коли я бачив, як представники місцевої влади підійшли до вівтаря, щоб перервати Літургію, навіть не чекаючи її закінчення, як це було в минулому”, – сказав колишній речник редемптористів о. Нгуєн Ван Кхай.

Цей епізод став наступним після вбивства о. Джозефа Тран Нгок Тхана, домініканця, місіонера в провінції Кон Тум. Місцева спільнота віруючих вимагає з’ясування обставин його смерті.