VII Провінційна Капітула Сестер Служебниць в Україні
  • Нед, 24/03/2013 - 19:47

23 березня 2013р. в реколекційному домі Сестер Служебниць у м. Надвірна, Івано-Франківської обл., розпочала свою роботу VII Провінційна Капітула Сестер Служебниць в Україні на тему «Світло віри оживляє нас».

            Провінційна Настоятелька с. Надія Котур, у своєму зверненні до сестер –делегаток з нагоди відкриття капітульних засідань, запросила всіх у цей благословенний час разом слухати Бога, пізнавати Його волю та в Його світлі планувати майбутнє спільноти. «На всіх нас покладена велика відповідальність, тому нехай кожен наш вибір, пропозиція та доручення будуть керовані Святим Духом та згідні з Божою волею. Нехай світло віри нас оживляє та буде основою у всіх наших справах, рішеннях та плануваннях», - наголосила Провінційна  Настоятелька.

У часі спільного пошуку на відповіді, потреби та виклики сьогоднішнього суспільства, слова Блаженнішого Святослава до Сестер Служебниць є доброю заохотою, щоб продовжувати діло своїх засновників та  не боятися труднощів і викликів. «Будьте відкритими до місії та нових потреб: це насамперед внутрішньо мобілізуватиме вашу спільноту, а також слугуватиме життєдайною силою, яка приноситиме плід для інших людей», - говорить Глава УГКЦ.

            Перший день Капітули сестри провели в молитві та духовній застанові під проводом о. Давида Назара ТІ. Капітульні засідання триватимуть до 29 березня.   

«Провінцій Капітула є найвищою законодавчою владою, владою контролю та управління в Провінції». Завданням Провінційної Капітули є: вибір Провінційної Настоятельки та Провінційних Дорадниць; обговорення важливих справ Провінції; перегляд та видання Деректив Провінції. (Конституція Згромадження)