Віряни Коломийсько-Чернівецької єпархії здійснили велопрощу за мир в Україні до Погінської Матері Божої
  • Суб, 26/08/2017 - 10:03

22 серпня з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України була організована Vl молодіжна велопроща до Погінської Матінки Божої, прославленої в чудотворній іконі. Організатором велосипедного заходу витупив парох с. Лісна Тарновиця о.Василь Нагорняк.

Вранці до церкви Св. Косми і Дем’яна, що в Лісній Тарновиці, з’їхалися паломники. Після спільної молитви за щасливу дорогу, окроплені свяченою водою всі вони вирушили в цікаву духовно-натхненну подорож, під час якої молились за мир в Україні.

Коли Пресвята Богородиця об’явилася трьом дітям у Фатімі, перше, що вона запитала пастушків: а чи готові ви принести жертви і терпіння, щоб навернулися інші? На такий фізичний труд і хоч невелику, але все-таки жертву зголосились 62 особи. Це паломники з Лісної Тарновиці, Парища, Назавизова, Надвірної та Лоєви. Найменшій прочанці Олечці Білейчук 4 рочки. Для дівчинки це вже третя велопроща, і хоч вона ще не керує велосипедом, зате добре знає, що їде молитись за дідуся, який на війні захищає Україну.

Прибувши до монашої обителі, всі прочани приступили до Св. Сповіді, вислухали Службу Божу, прийняли Св. Причастя і в такій повноті любові помолилися за мир в Україні та всіх тих, хто знаходиться в зоні бойових дій.

Через вервицю до Фатімської Матінки Божої прочани випрошували Дари і Плоди Святого Духа для Папи Франциска, всього духовенства та навернення Росії. Відтак кожен мав змогу приступити до вшанування копії Туринської плащаниці та ікони Богородиці.

Приємно втомлені, але з усмішкою на обличчі прочани поверталися додому, щоб передати іншим відчуття Божої благодаті.

Учасники прощі складають щиру подяку о.Василю Нагорняку, який організовуючи такі прощі, невтомно працює над спасінням молодих душ. Окрема подяка й о.Василю Штангрету, що допомагав у спільній поїздці та молитві.

Життя швидкоплинне: минуле не повнути, майбутнє попереду, нам же підвладне тільки теперішнє. Тож не протратьмо своє життя на марне, а за допомогою молитви, Пресвятої Євхаристії, жертви й любові до ближнього перенесімо його у вічність.

Джерело: прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії