Виїзна амбулаторія Шпиталю Шептицького відвідала Прилбичі
  • Птн, 12/04/2019 - 12:58

9 квітня 2019 року в село Прилбичі завітала команда Шпиталю Шептицького в рамках благодійної програми  «Охорона здоров’я для соціально незахищених осіб  Львівської області «Виїзна амбулаторія».

У Прилбичах оглянули рекордну кількість пацієнтів – 223 особи,  з них 196 жінок та 27 чоловіків. При огляді виявлено  174 патології (з них 54 вперше виявлені) та 120 хронічних захворювань.

О. Іван розповів про методи профілактики  різного виду залежностей, а п. Марта Рипихович навчила, як розрізняти Грип та ГРВІ, шляхи передачі і як запобігати цим захворюванням та ефективно лікувати. Психолог п. Божена Мартиненко провела дітям с. Прилбичі лекцію про емоції як основу психології.

Команда виїзної амбулаторії:

Керівник проекту – Вельгуш Роксолана

Священик – о. Іван Гриб

Терапевт – Щебель Роман

Кардіолог – Бабій Марія

Невропатолог – с. Юлія

Хірург – Ковальська Галина

Отоларинголог  – Бегійович Роман

Офтальмолог – Сегеда Наталія

Ультразвукова діагностика (УЗД) – с. Святослава

ЕКГ – с. Андрія

Психолог – Мартиненко Божена

Медичний лектор – Рипихович Марта

Водії пан Зеновій та пан Андрій

Учасники команди лікарів вдячні за підтримку місцевому пароху отцю Андрію, голові сільської ради пану Роману, директору школи пану Михайлу та медикам сільської амбулаторії за гостинно надані приміщення для роботи.

«Спільне добро чинить із людей одне тіло, а якраз те спільне добро є основою всякої любови. Почуття й свідомість цього спільного добра, яке лучить людей, веде людину до зрозуміння, що загальне добро – то її власне добро, а ближні її – то наче вона сама! І тому тією самою любов’ю, якою людина сама себе любить, мусить вона любити й ціле людство». ( Праведний Митрополит Андрей)

Повідомила Роксолана Вельгуш, керівник проекту