Військові готуються до десятої Всеукраїнської прощі у Зарваниці
  • Чтв, 20/09/2018 - 15:36

Десята ювілейна Всеукраїнська проща військових відбудеться 22-23 вересня у Марійському духовному центрі Зарваниця. Темою паломництва стане гасло «Дякую Богу, якому служу!» Впродовж двох днів вірні дякуватимуть Небесному Отцеві за дар родини, дар покликання та дар віри.

До Зарваниці з’їдуться бійці АТО та операції об’єднаних сил, ті, хто вже повернулися з фронту і ті, хто ще служать, військові контрактної служби, учасники бойових дій різних періодів, їхні родини, представники ветеранських громадських організацій, волонтери та усі, кого протягом кількох останніх років безпосередньо чи опосередковано торкнулася війна.

Під час прощі в молитві проситимуть Божого захисту для бійців та миру для України.

Свято розпочнеться у суботу, о 12-00 в парафіяльній церкві Пресвятої Трійці подячним молебнем перед Зарваницькою іконою Божої Матері. По його завершенні учасники прощі урочистою ходою вирушать  до скульптури Матері Божої на центральній площі Марійського духовного центру, де відбудеться урочисте відкриття паломництва.

Традиційно у перший день прощі вірні відновлять хресні обіти та молитимуться на Хресній дорозі Спасителя. Увечері паломники візьмуть участь у заупокійній Божественній Літургії за полеглих захисників України, пройдуть поминальною ходою зі свічками та помоляться панахиду. Завершиться перший день прощі молитовними чуваннями та духовно-мистецькою програмою.

У неділю, о 09-00 розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія, а по її завершенні пройдуть урочистості з нагоди закриття десятого ювілейного паломництва військових.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org