“Військові капелани є працівниками миру”, – Апостольський нунцій Клаудіо Гуджеротті
  • Птн, 18/12/2015 - 11:13

На завершення ІХ Всеукраїнського з’їзду військових капеланів УГКЦ до учасників заходу з візитом прибув Апостольський нунцій Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті.

Папський легат мав нагоду поспілкуватися з військовими капеланами про труднощі та потреби під час перебування в зоні АТО, а також подякував священикам за їхнє служіння на Сході України.

«Ви – працівники миру. Ідучи в зону бойових дій, ви несете мир!» – промовив Апостольський нунцій у своєму зверненні до капеланів.

Нагадаємо, ІХ Всеукраїнський з’їзд військових капеланів УГКЦ тривав у Києві з 14 по 17 грудня. З’їзд відкрив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Протягом чотирьох днів у Центральному  будинку офіцерів Збройних сил України та в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбувалися заходи за організації Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України та участі представників державної влади.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії Блаженніший Святослав вручив військовим капеланам, що побували з душпастирською місією в зоні бойових дій, першу в історії УГКЦ Патріаршу відзнаку – іменний «Хрест військового капелана».

Кожен день з’їзду розпочинався Архиєрейською Літургією в соборі. Військові капелани навчалися тактичної медицини та прослухали цикл лекцій Міністерства оборони України з підготовки, виконання обов’язків капелана в зоні бойових дій та на тему поствоєнної реабілітації.

Ювілейний Х Всеукраїнський з’їзд військових капеланів УГКЦ відбудеться через рік у Києві. Проміжними заходами стануть періодичні тренінги для військових капеланів з метою їхньої подальшої освіти та реабілітації після служіння в зоні проведення АТО.