Військові капелани взяли участь у Міжнародній конференції в КНУ ім. Тараса Шевченка
  • Суб, 21/04/2018 - 10:34

У п’ятницю, 20 квітня 2018 року, військові капелани УГКЦ о. Ростислав Височан та о. Михайло Забанджала взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Військове духовенство часів визвольних змагань в Україні (1918-1921рр): погляд через століття».

Професор Патриляк Іван Казимирович, декан історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у своєму слові наголосив на важливості військового капеланства у зміцненні духа військовослужбовців:

“Сьогодні ми спробуємо поглянути на історичне підґрунтя традиції військового капеланства у нашому війську і ще раз переконаємось у великій місії, яку робила і робить Церква для українського народу”.

Отець Ростислав під час свого виступу представив діяльність Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ, наголосивши на великій традиції капеланства нашої Церкви. Отець Михайло презентував свою книгу «Лицарі Духа: історія капеланської служби служби УГКЦ XIX- XX ст.”.

Конференцію організувало Міністерство культури України. Проходив захід у стінах Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.