Військові – учасники АТО з родинами відпочили у Зарваниці
  • Пон, 12/11/2018 - 15:35

11 листопада у Марійському духовному центрі «Зарваниця» завершився тижневий реабілітаційний відпочинок для учасників АТО та їхніх сімей.

Участь в адаптаційному курсі взяли 34 особи, які прибули з Херсонської, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей.

У перший день реабілітації з військовослужбовцями та їхніми родинами зустрівся Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк). Вони спільно молилися за мир і спокій в Україні та за своїх дітей і родини. Кожному учаснику реабілітації Митрополит Василь уділив архиєрейське благословення та запевнив у молитві за бійців, яка завжди присутня у святому місці.

Упродовж тижня з бійцями працював військовий капелан о. Микола Квич, який має досвід у реабілітаційній роботі з воїнами. З дружинами захисників займалася системно-сімейний психотерапевт Марія Ніженко. Діти мали зустрічі з дитячим психологом, а також аніматори підготували для них розважальну програму.

Військовий капелан висловив сподівання, що реабілітаційні зустрічі проводитимуться і надалі. «Військовим, які повернулися з війни, важко адаптуватися до звичного життя. Реабілітаційний курс має на меті навчити бійців справлятися із вразливістю, роздратованістю та загостреними почуттями, які їх переповнюють, а дружинам показати способи допомогти своїм чоловікам адаптуватися до нового життя», - зазначив о. Микола.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org