Військовослужбовці проведуть ХІ Всеукраїнське паломництво до Зарваниці
  • Чтв, 19/09/2019 - 15:33

21–22 вересня 2019 року відбудеться ХІ Всеукраїнське військове паломництво до чудотворної ікони Божої Матері в Зарваниці.

Цьогорічна проща присвячується військовослужбовцям і їхнім родинам та проходитиме під гаслом «Я та дім мій будемо служити Господеві!» (Ісус Навин 24,15). За час паломництва військові разом зі своїми рідними візьмуть участь у спільних богослужіннях, а також у лекціях: «Основні виклики в родині військовослужбовця», «Як здолати війну в сім’ї», «Дар батьківства та материнства у військовій родині» та «Ранок надії: Християнська родина — домашня Церква».

Організатором паломництва є Департамент військового капеланства Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви спільно з Міністерством оборони України, Національною гвардією України та Державною прикордонною службою України. Проща відбувається з благословення та за участі військового єпископа, керівника Департаменту – владики Михаїла Колтуна.

На щорічне військове паломництво до Зарваниці прибудуть представники Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної пенітенціарної служби України.

У паломництві візьмуть участь військовослужбовці силових структур України та члени їхніх родин, добровольці, родини загиблих воїнів, курсанти, ліцеїсти, військові капелани різних конфесій, волонтери, миряни та представники громадськості.