Візит кардинала Сандрі до Німеччини: «Привернути увагу до присутності східних католиків у діаспорі»
  • Суб, 05/10/2013 - 20:18

Префект Конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі перебуває в Німеччині з пастирським візитом, який триватиме до 6 жовтня. Поїздка приурочена до відкриття католицької кампанії «Missio» і до початку місяця, присвяченого місіям.

Урочисте богослужіння у зв'язку з цими подіями пройде в неділю в кельнському катедральному соборі. На Літургії кардиналу буде співслужити коптський католицький Патріарх Ібрагім Сидрак.

У ході пастирського візиту кардинал Сандрі зустрівся з керівниками та співробітниками агентств, складових ROACO - Об'єднання допомоги Східним Церквам.

У комюніке Конгрегації Східних Церков повідомляється, що «ці зустрічі проходять в знак вдячності й заохочення дружньої солідарності, проявленої впродовж років, з Східними Церквами, що особливо страждають останнім часом в Іраку, Єгипті та Сирії, − не забуваючи також про Святу Землю».

Ватиканський єрарх відвідав і халдейскую громаду в місті Ессен. Візит кардинала спрямований на те, щоб «привернути увагу до присутності східних католиків у діаспорі», стверджується в комюніке Конгрегації Східних Церков.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va