Влада Білорусі відмовила двом католицьким священикам в отриманні дозволу на продовження служіння
  • Срд, 16/04/2014 - 18:19

Білоруська влада не дала дозволу двом священикам-іноземцям на продовження їхнього служіння в білоруських храмах, повідомляє 15 квітня "Хартія97". "Не продовжить служіння о.Роман Шульц з Могилева, а також не отримав дозвіл священик-францисканець з Івенца", - повідомив журналістам у Мінську митрополит Мінсько-Могилевський Тадеуш Кондрусевич.

"Їм відмовили у візах. Влада не пояснила, чому їм відмовлено. Сказали представити інших священиків", - уточнив Кондрусевич. "Шукаємо інших кандидатів", - додав глава РКЦ в Білорусі.

Він також розповів, що правоохоронні органи ще не завершили розслідування кримінальної справи стосовно білоруського священика Владислава Лазаря. "Як далі розвиватимуться справи, не знаємо, але в даний час він може виконувати свої функції - кожен день зустрічається з вірними, але розслідування справи триває", - розповів архиєпископ.

Як повідомлялося раніше, 3 грудня 2013 о.Лазарю, обвинуваченому в нібито порушенні п. 1 ст. 356 КК Білорусії ("Зрада державі"), було змінено запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд і належну поведінку.

О.Лазар був затриманий спецслужбами і перебував у СІЗО КДБ в Мінську.

За матеріалами: www.portal-credo.ru