Влада Індонезії організовує захист християн на Різдво
  • Пон, 24/12/2018 - 10:47

В Індонезії християни становлять меншість і неодноразово ставали об'єктом терористичних атак ісламістів. У цьому році держава хоче захистити християн від нападів на Різдво.

Союз з поліції, військових і молодих мусульман буде захищати християнські різдвяні богослужіння в Індонезії. Повідомляється, що майже 50 000 церков на всій території острівної держави повинні бути захищені від терористичних атак, повідомив у вівторок новинний сайт «Ucanews». Більше 90 000 чоловік з сил безпеки повинні будуть захищати християнську меншість, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com

Серед тих, хто захищатимуть церкви, також члени Banser, ісламського військового крила молодих мусульман помірного штибу. Основні сили будуть зосереджені в 13 регіонах, сказав генерал національної поліції Індонезії. Так проявляється бажання держави запобігти можливій загрозі.

Процедура буде включати головні індонезійські острови Ява і Суматра, а також більш дрібні острови, такі як Балі, Малуку і Папуа. Також церква Санта Марія в Сурабайя на сході Яви буде під особливим контролем в Різдво. Там в травні ісламський терорист підірвав себе і трьох людей за допомогою бомби.

«Ми сподіваємося, що католики не боятимуться ходити на різдвяні меси», - сказав координатор забезпечення безпеки церков.

Християни становлять меншість в Індонезії чисельністю близько 10 відсотків від загального населення. Близько трьох відсотків індонезійців є католиками. Напади на віруючих і християнські будівлі з боку ісламських терористів відбуваються знову і знову. Так в лютому німецький єзуїт Карл Едмунд Прир був поранений під час богослужіння в результаті нападу фанатика озброєного мечем.