Влада Кельна вирішили убезпечити відомий собор за допомогою кам’яних блоків
  • Чтв, 24/08/2017 - 19:38

Влада німецького Кельна прийняла рішення про встановлення кам’яних блоків навколо Кельнського собору, щоб убезпечити цю пам’ятку і відвідувачів від потенційних терористичних атак. Це наслідок терактів в Каталонії, де планували атаку і на знаменитий собор Саґрада-Фамілія, повідомляє СКГ.

З огляду на досвід терактів в Барселоні, міська влада Кельна і місцева поліція вирішили убезпечити Кельнський собор, перегородивши в'їзд до нього кам'яними бар'єрами. Чотири кам'яних блоки, кожен вагою в сотні кілограм, не дадуть зловмисникам під'їхати до собору. На місці єдиного можливого в'їзду на площу буде постійно чергувати поліцейський автомобіль, що також перепинятиме шлях іншим транспортним засобам.

Кам'яні бар'єри, що є частинами веж собору, зняті в ході реконструкції і зберігалися в майстернях біля собору. «Таким чином сам собор захищає своїх відвідувачів», - заявив в середу, 23 серпня, глава кельнської поліції Уве Якоб. Собор, який є головною визначною пам'яткою Кельна, щодня відвідують до 36 тисяч чоловік.

В результаті теракту на пішохідній вулиці Рамбла в центрі Барселони і спроби терористичної атаки в Камбрілсі загинули 14 осіб, ще близько 140 були поранені. За даними поліції, терористи планували атаку на Храм Святого Сімейства (Саґрада-Фамілія) в Барселоні, зведений за проектом Антоніо Гауді, й ряд інших визначних пам'яток міста. Ці атаки не відбулися, тому що терористи в ході випадкового вибуху позбулися всієї свої вибухівки.