Влада Китаю почала шукати християн серед учнів державних шкіл
  • Чтв, 11/10/2018 - 11:23

Уряд Китаю придумав новий спосіб виявлення християн серед учнів державних шкіл.

Школярам у провінції Чжецзян роздали анкети, в яких були запитання про віросповідання. На думку християн, такі дії – спроба влади виявити їх і чинити тиск, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

«Немає нічого страшного в тому, якщо керівництво школи попросить батьків заповнити анкету із запитаннями про віросповідання дитини під час вступу, з цим ніколи не було проблем, – зазначила правозахисна організація «World Watch Monitor», посилаючись на анонімне джерело. – У нашому випадку анкети роздали не батькам, а дітям. Складається враження, що це нова спроба влади виявити християн і натиснути на них. Діти в цій провінції можуть написати, що вони християни, якщо занадто наївні або якщо виросли в ревних християнських сім'ях».

 «Держава фінансує школи і нав'язує комуністичну ідеологію. Діти-християни часто стають об'єктами глузувань. Це для того, щоб вони не вступили в комуністичний союз молоді і не отримали переваг, які партія могла б дати в подальшому житті», – повідомила організація «World Watch Monitor».

В одній школі, де навчається близько 200 християн, учитель зажадав, щоб вони переписали анкету, а в графі про віросповідання написали, що не дотримуються жодної релігії. Незважаючи на це половина школярів назвали себе християнами. Після повторного попередження вчителя, всі, крім однієї дитини, зробили, як їм сказали.

Те саме повторилося і в іншій школі, де приблизно 100 учнів-християн. Класний керівник змусив школярів заповнити анкету і відзначити, що в них «немає релігії».

На дітей в Китаї тиснуть по-різному: «У цих випадках був словесний тиск. Складається враження, що вчителям доручили обмежувати дітей-християн, відокремлюючи їх від інших учнів. Показуючи наслідки того, що значить говорити про віру і бути християнином у школі. На їхню думку, це все на благо дитини, а також для того, щоб не допустити поширення християнства серед молоді через євангелізацію».

Тиск переживають і батьки, які турбуються про майбутнє своїх дітей і бояться, що ті відмовляться від своєї віри.

У лютому уряд Китаю оновив положення про релігію, які містили заборону відвідувати церкву або отримувати будь-яку релігійну освіту особам до 18 років.

«Спалювання Біблій, руйнування церков – це тільки частина зухвалого репресивного плану нападу Китайської комуністичної партії на совість і релігію, – сказав минулого тижня конгресмен США Кріс Сміт, додавши, що США дадуть відповідь «більш жорсткою політикою щодо Китаю».