Влада США пропонує 5 млн. доларів за інформацію про місце перебування священника, викраденого в Сирії
  • Втр, 19/11/2019 - 15:38

Влада Сполучених Штатів Америки призначила 5 мільйонів доларів за інформацію про місце знаходження священника-єзуїта Паоло Далльйоло, котрого понад шість років тому викрали в Сирії. Заяву щодо цього опублікував Держдепартамент арабською мовою 16 листопада, напередодні 65-річчя італійського єзуїта.

О. Далльйоло, єзуїт і ісламознавець, працював в Сирії понад 30 років. 29 липня 2013 року його викрали поблизу турецького кордону, коли він їхав на переговори між ісламськими бойовиками і курдами до штабу Ісламської держави в м. Ракка. Від того часу про священника немає жодної звістки і не відомо чи він досі живий. Також не відомо хто його викрав, хоча найбільше підозра падає на Аль-Каїду. Звільнити священника не раз просив Папа Франциск та провідники єзуїтів.

В червні, в шосту річницю його зникнення, родина викраденого священника закинула владі те, що вони занедбують пошуки зниклого. Хоча Ракка була визволена наприкінці 2017 року, надалі немає жодної вістки про його долю. Лише в 2018 році родині передали валізу з особистими речами священника, яка від червня 2014 року була в італійських слідчих, інформує wiara.pl.