Владика Богдан (Дзюрах): «Під час візиту ad limina єпископи УГКЦ подякують Папі за підтримку та поінформують про ситуацію в Україні»
  • Пон, 02/02/2015 - 15:37

Ми знаємо, що насправді відбувається в Україні, і переконані в необхідності робити відповідні кроки та заходи, щоб зупинити війну і відновити територіальну цілісність нашої країни, а також забезпечити умови для миру у світі.

Так прокоментував ескалацію насильства у східному регіоні України Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) для Релігійно-інформаційної служби SIR.

"На жаль, - розповів єпископ, - сталося те, чого ми боялися. Рік по тому, як відбулася анексія Криму, вибухнула гібридна війна в Україні. Ми благаємо Бога зупинити різанину на Сході Україні".

Єпископ наголосив, що кожен знак солідарності у світі має велике значення для України: «УГКЦ глибоко вдячна Папі Франциску за його заклики до миру в Україні, за його спеціального легата на святкування 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля, кардинала Кристофа Шенборна, який відвідав Київ у грудні минулого року, і насамперед за молитви про тих, хто страждає через війну в нашій Батьківщині».

«Ми сподіваємося зустрітися з Папою під час спеціального візиту ad limina у Ватикані, що запланований на лютий цього року, особисто висловити йому нашу вдячність та розповісти про реальну ситуацію в країні", - додав він.

Владика Богдан уже вкотре звертається до міжнародного співтовариства з проханням набратися сміливості і визнати те, що в Україні триває не громадянська війна чи внутрішній конфлікт, а військова агресія, неоголошена війна в центрі Європи, яка була спланована далеко заздалегідь.

«Ми повинні мати мужність назвати ім'я автора цієї трагедії і зробити все можливе, щоб запобігти дальшим кривавим подіям, які дедалі більше поширюються. Ми очікуємо акцій солідарності на різних рівнях", - резюмував Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ.