Владика Богдан (Дзюрах): «Праця БФ «Карітас» – служіння в Церкві для українського суспільства»
  • Втр, 15/12/2015 - 13:27

Чим більше поширилася в Україні біда, тим сильніше проявилася праця БФ «Карітас». За останні два роки діяльність цього БФ зросла до неймовірних масштабів. Тому його почали називати чи не найбільшою неурядовою гуманітарною організацією, яка діє в Україні, допомагаючи десяткам потребуючих людей: особам похилого віку, хворим на невиліковні недуги, дітям вулиці й сиротам, а тепер – в особливий спосіб тим, хто потерпає від військової агресії проти України на Сході нашої Батьківщини.

Такими словами звернувся владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, до працівників БФ «Карітас України» після спільного Молебню в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ 14 грудня.

Єпископ від імені Отця і Глави Церкви Блаженнішого Святослава та єпископату висловив працівникам, волонтерам і добродіям БФ вдячність і визнання за «таку потрібну й важливу працю – служіння в Церкві для українського суспільства».

Владика Богдан також запевнив у молитовному супроводі діяльності БФ: «Для того, щоби БФ «Карітас» й надалі залишався спільнотою служіння, яка діє в дусі Христового Євангелія, та дає свідчення християнського духу».

У своєму слові він також наголосив, що служіння БФ «Карітас» – це  найбільш переконливе звіщання Євангелія: «Воно є продовженням діла Христа Спасителя, який прийшов, щоб нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий».

«Ви, як директори регіональних чи єпархіальних осередків БФ «Карітас», маєте особливий привілей втілювати в собі посвяту, жертовність і служіння самого Господа. Корінь усього вашого служіння міститься саме в сприйнятті, простому і послушному, Бога і ближнього. Це корінь усього. Якщо відітнути цей корінь, БФ «Карітас» помре», - зазначив він.