Владика Богдан Дзюрах: Захід повинен допомогти Україні зупинити російське втручання
  • Птн, 05/09/2014 - 17:24

Владика Богдан Дзюрах у своєму інтерв’ю агентству «Catholic News Service» заявив, що уряди західних країн мають докласти усіх зусиль, щоб зупинити російську військову інтервенцію в Україні.

«Кожен європеєць повинен розуміти, що те, що відбувається, має міжнародні наслідки. Окрім цього, Путін порушив усі норми міжнародного права, також існує і великий рівень небезпеки, оскільки Росія має ядерну зброю. І він буде йти так далеко, наскільки далеко йому дозволять зайти».

Український Владика також вважає, що кожен притямний європеєць мав би розуміти, що те, що відбувається зараз в Україні має і свої міжнародні наслідки. Адже Путін практично безкарно порушив норми міжнародного права та становить загрозу усьому світу, особливо ядерною зброєю. Але, на думку владики Дзюраха, Путін «йтиме настільки далеко, наскільки далеко йому дозволять зайти».

Владика також нагадав, що уряди Росії, США та Великобританії у 1994 році надали Україні гарантії незалежності, цілісності і суверенітету в обмін на ядерну зброю. Владика Богдан також висловив сподівання, що уряди західних країн перейдуть від вираження свого заклопотання і невдоволення до конкретних дій, щоб зупинити агресора і кровопролиття.

Владика також поінформував, що життя Католицької Церкви на окупованих Росією територіях є практично паралізоване, а вірні перебувають у жахливих умовах та що більшість католиків практично пішла у підпілля. Владика висловив переконання, що так званий сепаратизм на Донбасі є не що інше, як операція російських таємних служб, а тепер усе це переросло у відверту агресію РФ проти України, яка, прикриваючись гаслами захисту російськомовного населення, насправді, знищує саме це населення на догоду нео-імперським амбіціям Путіна.

На жаль, політика Заходу щодо санкцій є неефективною», - зазначив Владика. Він також наголосив, що, допомагаючи Україні, міжнародне співтовариство насправді допомагає собі.