Владика Богдан Манишин очолив похорон загиблого Героя України Юрія Бурдяка
  • Птн, 08/05/2015 - 19:18

8 травня 2015 року, в с. Завадів на Стрийщині прощались з загиблим героєм Юрієм Бурдяком, який загинув 19 жовтня 2014 року під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО. В останню дорогу на рідній землі пришли провести односельчани та мешканці сусідніх сіл. Не залишились байдужими і свідомі стрияни та представники влади.

Під спів чоловічого муніципального хору «Каменяр» у завадівському храмі відслужили Службу Божу та панахиду. Чин похорону очолив преосвященний владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії. Звертаючись з проповіддю єпископ сказав: «Бог покликав Юрія туди, де нема ні болю, ні печалі, ні зітхання, а життя – безконечне. Він долучився до тих, хто може споглядати Бога лице в лице. Юрій був тим, хто собою закрив кожного і кожну із нас. Він поніс свій хрест і отримав від Господа нагороду – життя вічне».

На похороні були присутні також і бойові побратими Юрія, які також до останнього вірили, що він живий.

«Це – неправильна смерть. Він був прекрасним товаришем, він витягував, як міг, - говорить Петро, бойовий побратим Юрія. – Ми довгий час не знали, що він мертвий».