Владика Діонісій Ляхович відвідав міжнародну семінарію Згромадження Воплоченого Слова
  • Втр, 15/11/2016 - 09:44

У неділю, 13 листопада, міжнародна семінарія св. Вітальяна, Папи, Згромадження Воплоченого Слова, приймала особливого гостя – Владику Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців Італії. Цього дня Владика завітав до семінарії, щоб освятити іконостас у каплиці для Східних обрядів.

Свято розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку разом з Владикою співслужили: о. Андрес Бонелльо, ВС – ректор, отці-форматори семінарії та інші отці Згромадження. Присутніми на Літургії також були декілька представників школи «Християнська Русь» що в містечку Серіяти (Регіон Мілану), які дуже жертовно і самовіддано відгукнулися на прохання написати ікони для іконостасу, чим також зробили чималий вклад у формування майбутніх священиків-місіонерів Східних Католицьких Церков (зокрема маємо семінаристів з України та Росії – Візантійського обряду, а також з Єгипту – Коптійського обряду). Також був присутній Маріо Спагетті представник групи конструкторів та будівельників іконостасу. А також, більшої урочистості додали сестри-монахині Згромадження Служебниць Господа і Діви Марії з Матара, які своїм співом супроводжували Літургію.

У своїй проповіді, Владика дуже просто але водночас надзвичайно глибоко розкрив суть і важливість іконостасу у Східній церкві: «Ікони є наче тими віконцями, що відкривають нам той небесний, Божий світ».

По закінченні Літургії, всі присутні процесійно пішли до каплиці для Східних обрядів, де саме і відбувся чин Благословення та освячення іконостасу. Після цього, отець Антоній Вацеба, ВС – форматор семінарії та відповідальний за формування братів Східних обрядів, висловив слова щирої вдячності всім жертводавцям та тим, хто спричинився до спорудження самого іконостасу та розпису ікон. А, у свою чергу, представники спільноти «Християнська Русь» коротко розповіли про процес розпису ікон.

Після урочистої частини, всі присутні відправилися до семінарійної трапезни, де на них вже очікувала смачна вечеря і коротка святкова програма, у якій, також, представили спеціально підготоване відео з фотографій про спорудження іконостасу: від моменту його проектування на папері і до сьогоднішнього дня. А на закінчення, о. Андрес Бонелльо, ВС, pектор, від свого імені та від усієї семінарійної спільноти щиро подякував всім, хто спричинився до спорудження, розписування та освячення іконостасу: «Ще у недалекому 2010 році, – сказав отець, – ідея іконостасу виглядала чимось нереальним та нездійсненним… Дякуємо Богу і всім людям доброї волі за працю та жертовність».

Нехай Всемилостивий Господь винагородить сторицею всіх, хто допомагав, підтримував та молився протягом всього часу підготовки цього святого іконостасу, а Пресвята Богородиця нехай ніколи не випускає вас зі своїх материнських обіймів.

У Христі і Марії,
Семінарійна спільнота Згромадження Воплоченого Слова (в Італії)