Владика Діонісій просив італійських парламентарів допомогти пораненим активістам
  • Чтв, 06/02/2014 - 16:04

Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор українських греко-католиків Італії та Іспанії, 5 лютого взяв участь у прес-конференції президента Постійного комітету з прав людини Камери депутатів Маріо Марацціті щодо ситуації в Україні, - повідомив Олесь Городецький.

Окрім владики Діонісія, участь у прес-конференції, що відбулася в італійському Парламенті, взяли представники української громади в Італії Олесь Городецький та Мар'яна Тріль.

Італійські депутати висловили солідарність українському народи, а також озвучили конкретні пропозиції, котрі будуть у резолюції Комітету. Це, зокрема, пропозиція про скасування віз для громадян України, як вияв політичної солідарності, та надання політичного притулку для активістів Євромайдану, які потребують захисту.

Від української делегації було запропоновано запросити на лікування до Італії поранених активістів, запровадити візові та економічні санкції щодо відповідальних за терор в Україні та вирішити питання українських мікроавтобусів, які тепер виконують роль гуманітарного коридору між українцями в Італії та членами їхніх сімей в Україні.

Департамент інформації УГКЦ